Διώροφος κατοικία με υπόγειο στο Αγρίνιο

ΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ: Ο.Τ.Γ. 1168 ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ, ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ: 485.73 Μ2
ΚΑΛΥΨΗ: 288.09 Μ2
ΟΓΚΟΣ: 1095.27 Μ3
ΥΨΟΣ: 7.50 Μ

Την αναγνώριση αυτής της πολυετούς προσφοράς στον τομέα των μελετών και των κατασκευών έρχεται να επιβεβαιώσει, εκτός των συνεχών εργασιών που αναλαμβάνει η τεχνική εταιρία Καψάλης, και η βράβευση διώροφης κατοικίας στο Αγρίνιο, παίρνοντας το πρώτο βραβείο σε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.

ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ένα διαμορφωμένο αστικό περιβάλλον, σε επικλινές, ορθογωνικού σχήματος οικόπεδο επιφάνειας 485.73μ2 με τις δύο πλευρές στα όρια του δρόμου, μελετήθηκε και κατασκευάστηκε διώροφος κατοικία με πισίνα κάλυψης 288.09μ2.

Η ιδιοκτησία συγκροτείται από ορθογώνια πρίσματα τα οποία αρθρώνονται περίπου σε σχήμα Γ και δημιουργούν έναν εσωτερικό υπαίθριο πυρήνα.​

Η τελευταία, σηματοδοτεί τα όρια της με πυκνούς θάμνους και ένα σύστημα τοιχίων που αποτελεί μέρος της συνολικής ογκοπλασίας, επιτυγχάνοντας το διαχωρισμό του κτιρίου από το δημόσιο χώρο. ​

Βασικό στοιχείο της σύνθεσης αποτελεί ο κεντρικός άξονας εσωτερικής κίνησης. Είναι ξεκάθαρα ορατός και διαχωρίζει το σπίτι σε δύο ενότητες.

  1. Στη μία ανήκουν οι δημόσιοι χώροι, σαλόνι και τραπεζαρία στο ισόγειο, στους οποίους η πρόσβαση είναι άμεση, ενώ στον όροφο οργανώνονται τα υπνοδωμάτια.
  2. Η δεύτερη, εφαπτόμενη της μεσοτοιχίας, περιλαμβάνει τους χώρους καθημερινής διαβίωσης και χαλάρωσης, κουζίνα, καθιστικό, πισίνα και ξενώνα.

Στο υπόγειο διατάσσονται οι αποθηκευτικοί και ηλεκτρομηχανολογικοί χώροι.​

Όσον αφορά τη διαμόρφωση των χώρων, χαρακτηριστικό αποτελεί η εναλλαγή των υλικών, όπως το μαύρο πλακάκι, τα ξύλινα δάπεδα, το υδάτινο στοιχείο της πισίνας, ενταγμένα και πλήρως εναρμονισμένα στη λευκή ογκοπλασία.​

Ο φέρων οργανισμός της κατοικίας είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα, ενώ οι τοιχοποιίες πλήρωσης από οπτοπλινθοδομή με λευκό επίχρισμα. Έγινε επίσης χρήση συστήματος κουφωμάτων αλουμινίου και ηλιοπροστατευτικών στοιχείων από μεταλλικές διατομές.

TOP